Heuj, Paarse Vrijdag it is
Binnenland

Heuj, Paarse Vrijdag it is.

Goedemorgen allemaal, uw nageslacht vandaag ook in het paars gekleurd naar school gebracht/laten gaan? Zo ja, uw zoon/dochter/genderneutraal mensje draagt netjes bij in de strijd tegen de terreur van het hokjesdenken.

Maar liefst 900 middelbare scholen en mbo's doen mee aan het initiatief van Gender & Sexuality Alliance (GSA) Netwerk van het COC, belangenvereniging voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (lhbt-ers).

Wij vragen ons zo onderhand af of al die acties/initiatieven/acceptatie-smeekbedes niet volledig averechts gaan werken. Iets wel of niet accepteren komt naar onze mening uit een persoon zelf, niet omdat het door middel van 15.739.183 campagnes en confrontaties met gutmenschen in je hoofd gepropt wordt.

Geert-Jan Edelenbosch van het COC probeert de gevoelige snaar te raken, door te stellen dat jeugd vaak op twaalf- of dertienjarige leeftijd al weet dat hij/zij/het geen hetero is maar dat zij daar vaak niet voor uit durven komen. Op school zou het niet veilig zijn.

Ja, zo gevaarlijk. Scholen in Nederland zijn net mijnenvelden, heeft u dat vroeger ook zo ervaren? Dat er überhaupt nog zoiets als openbaar onderwijs bestaat ook. Even zonder dollen, het is vanzelfsprekend de bedoeling dat eenieder zich goed kan voelen in de samenleving. Wat hij of zij ook gelooft, aanhangt, uitdraagt of whatever.

Om dat te bewerkstelligen wordt er gretig doorgepakt. Gisteren dienden Tweede Kamerleden Vera Bergkamp (D66), Nevin Özütok (GroenLinks) en Kirsten van den Hul (PvdA) een wetsvoorstel in om transgenders en intersekse personen expliciet tegen discriminatie te beschermen.

Wij hopen dat de ongeveer 500.000 uitgedeelde polsbandjes dit per direct gaan veranderen. Vanaf heden is het afgelopen met het discrimineren van lhbt'ers. Solidariteit ten top. Fijne vrijdag!

Doet u mee aan het feest?
Natuurlijk
Nee, ik accepteer ook zonder die poespas
Nee, ik zal het nooit accepteren
Survey Maker
Alle artikelen geladen. Overzicht →