Heus, we moeten vluchtelingen helpen. Maar wie helpt ons?

Heus, we moeten vluchtelingen helpen. Maar wie helpt ons?  

09 maart 2022 - 14:26

Nee, ik neem geen vluchtelingen in huis. Ik zou liegen als ik zou beweren van wel. Het nieuwe deugen wordt gedefinieerd aan de hand van het aantal vreemdelingen dat mag komen schuilen. Hoe erg het ook is allemaal, er is hier maar één reactie op: wanneer heb je voor het laatst logés voor onbepaalde tijd in huis gehad? En waarom denk je dat het nu wél goed zal gaan? Geen wonder dat de een na de andere specialist adviezen geeft over de aanpak van de nieuwe logés. Bezint eer ge begint, dus nee. Het gaat ‘m niet worden.

Ja, ik heb gedoneerd aan Giro 555. Mooi bedrag hoor, 106 miljoen euro. Indrukwekkend. En dat terwijl iedereen en zijn moeder weet dat dat geld nooit in Oekraïne zal aankomen – in Haïti wachten ze nog steeds op de hulpgoederen en tenten – maar ja, hoop doet leven. Bovendien is het de makkelijkste vorm van een aflaat. Hier, geld! Hou je oorlog en drama bij je! Giro 555 fixt het allemaal. Hartverwarmend hoe gul Nederland is – de huishoudportemonneetjes waren blijkbaar toch nog niet leeg ondanks stijgende prijzen en absurde gasrekeningen. Dát zijn die mensen, Sigrid Kaag, dát is stemmend Nederland. Wij geven 106 miljoen euro, gewoon omdat het kan. Omdat anderen het altijd nog slechter hebben dan wij.

Niet dat Sigrid daar een boodschap aan heeft. Sigrid leeft in haar eigen werkelijkheid, in Sigridland – een variant op Forumland. Heus, zoveel verschillen Thierry en Sieg niet van elkaar. In Sigridland zwaait Sigrid de scepter, de rest mag knikken en buigen en dat is al heel wat. Als almachtige tolereert Sigrid geen ander en aangezien ze zeven talen spreekt (respect) is een minister van Buitenlandse Zaken ook niet nodig. Maar aangezien de man aangenaam is om naar te kijken, mag ‘ie blijven – binnenskamers hé? Sigrid kan het verder alleen wel af. Heus, daar is geen controle op nodig en het wordt tijd dat ‘die mensen’ die ondanks alles doneren aan Oekraïne, dat eindelijk ‘ns accepteren. Sigridland staat in dienst van Sigrid, niet andersom. Zei ik Sigridland? Ik bedoel natuurlijk Nederland, stop de tijd!

Ondertussen blaft Theo Hiddema nog wat onwelgevalligs richting de bouwvakkers van Forumland maar onderneemt hij geen enkele stap om zijn zetel op te geven. Waarom zou hij? Dat hele Forumland is opgetuigd om de zakken van de bestuurders te vullen. Het zijn de makkelijkste 100.000 euro die Hiddema ooit in zijn leven zal verdienen, dus hou op met vragen waarom hij nog in Forumland woont. Af en toe wat brommen over Thierry, maar aan het einde van de maand even kijken naar wat er weer is bijgeschreven. Hoezo heten deze mensen nog volksvertegenwoordigers?

Onze politici zijn treinen die ons laten afstevenen op de grootste treinramp in tijden. Over een week mogen we stemmen en niets van wat de notabelen de afgelopen maanden hebben laten zien, verdient een stem op hun partijen. Sigrid en co gaan niets aan onze gasrekening of leeg huishoudportemonneetje doen. Mark en co op hun beurt gaan er alles aan doen om Europa nog een stukje groter te maken. En Wopke en co laten het aan Sigrid en co. Een week voor de verkiezingen en onze politici krijgen het niet voor elkaar om ook maar iets te doen waarmee ze laten zien er voor óns te zitten. In het vliegtuig moet je ook zélf eerst je zuurstofmasker opzetten voordat je de ander kunt helpen. Heus, we moeten vluchtelingen helpen. Maar wie helpt ons?   

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.