Hiddema geen racist en fascist: 'Heb lol met Marokkanen' 

15 juni 2023 - 14:52

Theo Hiddema heeft afscheid genomen van zijn politiek carrière. Hij wil graag dat Rutger hem naar Zandvoort brengt. Netjes in pak en met zijn zonnebril op gaat hij niet liggen zonnebaden. Hij heeft een strafdossiertje meegenomen om hier lekker in de schaduw aan te werken. Hij is ondanks zijn 79 namelijk nog lang niet uitgewerkt.

Hiddema heeft een kort maar krachtig avontuur gehad in de politiek. Op een dag stond Thierry Baudet met een fles wijn voor zijn deur. Hij zei toen: “Verdomd ik doe het gewoon. Ik doe het alleen met jou”. Toch is hij erg geschrokken van alles wat daarmee gepaard ging: “Als je bij mij aankomt kakken met antisemitisch uit te leggen handelingen. Dan lig ik kotsend met een teiltje”. De twee hebben zeker geen hekel aan elkaar en nog goed contact: “Ik kan heel goed de persoon scheiden van zijn politieke voorkeur”.

De ex-politicus wil graag voorkomen dat mensen hem blijven zien als een racist, fascist en iemand die iets tegen Marokkanen heeft: “Je wilt niet weten hoeveel lol ik heb met Marokkanen. Daar kan ik het beste mee opschieten. Die zijn vrolijk, kankeren niet zoveel”. Maar Taghi verdedigen ziet hij niet zitten: "Daar heb ik geen zin in".

Een foto van zijn vrouw schittert op de achtergrond van zijn telefoon, zo is ze altijd bij hem. Na het overlijden van zijn vrouw Gerrie in 2016 was hij heel eenzaam. Daarom besloot hij een kat te kopen, de eerste fokker weigerde haar kitten bij een fascist te laten opgroeien. Uiteindelijk vond hij een nieuwe fokker en werd het baasje van Bram: “Sindsdien ben ik een huismus geworden”. Hij heeft hem opgevoed en aan een lijntje uitgelaten.

Klik hier om de hele aflevering terug te kijken!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml