Hiddema rookt op nationale tv, NVWA start onderzoek 

05 februari 2018 - 11:05

Ja mensen, zoals u misschien wel weet mag er op de Nederlandse televisie sinds 2004 in de studio niet meer gerookt worden. Want studio = werkplek. Wanneer dat dus bij wijze van grap tóch gebeurt, staat de anti-rookbrigade direct met bonnenboekje op de deur te kloppen.

In de uitzending van gisteravond van 'Dit was het nieuws' was Theo Hiddema te gast. Presentator Harm Edens bood hem aan even een sigaret te roken toen de drie andere panelleden als grap wegliepen. "Wilt u even roken? Kan gewoon hier. Maken we een geïmproviseerde asbak", zei Edens.

Best een leuke plotwending en niet onbelangrijk, het levert leuke tv op bij de anders zo kleurloze NPO. Maar zoals u ook weet, grappen maken op tv mag tegenwoordig niet meer en van roken gaat u dood. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit start dan ook een onderzoek.

Hiddema reageert tegenover de NOS op het onderzoek van de NVWA. "Nou hebben ze wat te doen. Ik gun iedereen een maagzweer die zich opwindt over mijn rookgedrag", en zo is het. Wilt u een rokende Hiddema op uw beeldscherm? De uitzending terugkijken kan hier (actie vanaf minuut 29). 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie