Hiep hiep hoera! Het is weer tijd voor de hadj
Buitenland

Hiep hiep hoera! Het is weer tijd voor de hadj.

Het is feest tra la la. In de Saoedische stad Mekka welteverstaan. Zo'n twee miljoen aanhangers van de religie van de vrede zijn bij elkaar gekomen om mee te doen aan de jaarlijkse hadj.

Voor onwetenden en ongelovigen (wordt eens tijd dat u zich in andere culturen gaat verdiepen): dat is een grote religieuze manifestie waar door elke moslim minstens eenmaal in zijn leven aan moet worden deelgenomen, mits financieel en fysiek in staat. Doel is om rondjes om een steen te lopen.

Het epicentrum der feestelijkheden vindt morgen plaats, wanneer pelgrims tezamen komen bij de berg Arafat. Om de veiligheid van aanwezigen te kunnen garanderen zijn maar liefst 100.000 man aan veiligheidspersoneel opgetrommeld.

In Saoedi-Arabië is het heel erg warm. Momenteel 39 graden. Omdat moslims in Nederland vaak in de kou staan (letterlijk), hebben zij misschien geen idee hoe om te gaan met tropische temperaturen. Daarom hebben wij van PowNed een aantal goedbedoelde tips waarmee men zich tegen de hitte kan wapenen. Hoeven we niet te doen hè.

*Drink voldoende. Ook als je geen dorst hebt.

*Draag luchtige kleding met een lichte kleur.

*Vermijd zware inspanningen op de warmste uren van de dag.

*Beperk gekruid eten, sigaretten, alcohol en cafeïne.

Omdat uw minister-president het nalaat, doen wij het maar: wij wensen alle moslims een veilige en fijne hadj toe.

Alle artikelen geladen. Overzicht →