Hij komt, hij komt! De Muur van Calais
Buitenland

Hij komt, hij komt! De Muur van Calais.

Een vier meter hoge muur bij de haven van het Franse Calais moet voorkomen dat vluchtelingen op naar het Verenigd Koninkrijk reizende vrachtwagens kunnen komen.

Met als uiteindelijke doel dat vluchtelingen Calais verlaten omdat ze geen mogelijk zien het Beloofde Eiland Albion te bereiken. Op dit moment staat er een hek, maar dit biedt onvoldoende bescherming. De Muur van Calais wordt bekostigd uit een nieuw 20 miljoen euro tellend Brits-Frans grensbeveiligingspotje, aldus The Guardian

"Mensen komen er nog steeds doorheen. We hebben hekken geprobeerd, nu proberen we een muur", aldus minister van Integratiezaken Robert Goodwill. Critici merkten al snel op dat het enige resultaat van een lange muur is, dat mensen verder lopen om er omheen te komen.

"Waar je ook ter wereld een muur neerzet, mensen vinden altijd een manier om er omheen te komen. Het is geldverspilling. Het kan bovendien gevaarlijk zijn, het zal de tarieven voor mensensmokkelaars omhoog drijven en mensen zullen meer risico nemen", aldus François Guennoc van een vluchtelingenhulpgroep in Calais.

Alle artikelen geladen. Overzicht →