'Hij zat met tape en spanbanden vastgebonden'
Binnenland

'Hij zat met tape en spanbanden vastgebonden'.

Er zijn door justitie gruwelijke details bekendgemaakt rondom de moord op Bart Hillen. De 67-jarige man uit Helmond werd vermoord met slagen tegen zijn hoofd met een hard voorwerp. Daarnaast was hij vastgebonden met tape en spanbanden op een steekkarretje. 

Het slachtoffer werd op 19 mei dit jaar aangetroffen in Helmond. Zijn zoon is verdachte in de zaak. Vandaag stond de zaak pro forma op de rol, waarin justitie onder andere de gruwelijke details bekendmaakte. Dit meldt het AD

De advocaat van de zoon van Hillen, Frank van Rijthoven, meent dat de zoon weinig met de dood te maken heeft. Zo zou hij de politie met man en macht hebben geholpen met het zoeken naar zijn vermiste vader. De 40-jarige man zegt zelf dat zijn vader op bezoek ging bij een vriendin en dat hij daarna nooit meer is gezien.

Maar het OM gelooft hier niet veel van. Hillen was gekleed in zijn pyjama en zijn gebit lag nog thuis. Daarnaast maakt het de zoon erg verdacht dat er op zijn laptop zoekacties te vinden zijn als "moord met gif zonder sporen", "lijkverzwaring" en "neersteken zonder bloedsporen". 

Alle artikelen geladen. Overzicht →