'Hilversum = de hel tijdens ramadan'
Binnenland

'Hilversum = de hel tijdens ramadan'.

'Maand van de bezinning', 'vredelievende mensen', blablabla. Ja, mooi. In Hilversum gaat die pet in ieder geval niet op tijdens de ramadan. De gemeente moet alle zeilen bijzetten om de orde in de plaats te kunnen handhaven en dus telt men spreekwoordelijk af wanneer het gebeuren er weer opzit.

Weet u, omdat er in Nederland steeds meer ramadanfanaten bijkomen, wordt het ook op steeds meer plaatsen gehouden. En u kunt daar maar beter rekening mee houden, anders bent u een racist.  Sterker nog, in Hilversum doet men er alles aan om maar niet in ongenade te vallen bij ramadan-vierders.

Burgemeester Pieter Broertjes ondervond dat al een keer, toen hij de fout in ging door eerlijk te zijn over het verband tussen de ramadan en overlast. Eerlijk zijn, ho, ho: zo heeft het struisvogel-gepeupel dat links gewauwel verkondigt u niet opgevoed.

Desalniettemin heeft de aanpak van vorig jaar wel zijn vruchten afgeworpen. Ook dit jaar worden er weer jeugdboa's ingezet (want weten hoe met overlastgevende jongeren die "te veel energie hebben" om te gaan), blijven jeugdcentra langer open en organiseert de gemeente zelfs een nachtcompetitie voor zaalvoetballers (worden de volgende dag niet op hun werk verwacht of zo?).

Om er nog een schepje bovenop te doen heeft de gemeente ook uitvoerig gesproken met de moskee, jongerenwerkers en buurtbewoners. De hoop is de schade zoveel mogelijk te beperken.

Wat een feest, hè? Goh.

Alle artikelen geladen. Overzicht →