Hilversum gaat borsten- en billenknijpers aanpakken
Binnenland

Hilversum gaat borsten- en billenknijpers aanpakken.

Iedereen die zijn handen op onnatuurlijk wijze over een vrouwenborstje of plat tienerkadetje laat glijden loopt de kans opgehangen te worden op een speciaal opgebouwd podium op het plein in het centrum van de stad. Niet echt, natuurlijk. Wel komen de boosdoeners op een speciale lijst waardoor zij de kans lopen niet meer toegelaten te worden in bepaalde horecagelegenheden.

Het Hilversumse VVD-raadslid Ruud Verkuijlen wilde meer cameratoezicht in de horeca, nadat zijn dochter slachtoffer van betasting in de horeca werd. Eigenlijk best ernstig, jarenlang worden er meisjes betast maar als het een telgje van een raadslid betreft moet er ineens snelle en harde actie komen. De beste man is een campagne gestart die slachtoffers moet bewegen aangifte te gaan doen.

Burgemeester Pieter Broertjes heeft het idee voor meer cameratoezicht neergelegd bij de uitbaters van de horecagelegenheden. Eén van hen denkt dat dat weinig zoden aan de dijk zal zetten: "billenknijpen gebeurt heel sneaky."

Wel is er een andere oplossing die meer effectief werkt. Meisje wordt betast, gaat naar portier, wijst dader aan, beveiliging noteert viespeuk-gegevens en bonjourt deze de tent uit. Dader komt op lijst in horecaontzeggingssysteem en loopt de kans om geweigerd te worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →