Hilversum obstakel-dwarsboomt blinden
Binnenland

Hilversum obstakel-dwarsboomt blinden.

Wanneer u blind bent en met uw stok door Hilversum schuifelt, heeft u een zeer grote kans om letterlijk de weg kwijt te raken. Asociale medemensen en de gemeente vinden u niet belangrijk, parkeren liever hun fiets/auto of een containers/reclamezuilen midden op een geleidelijn. 

Dat hoort natuurlijk niet zo te zijn. Volgens Anouk van Bommel van de actiegroep Houd de lijn vrij! heeft de gemiddelde Nederlander op zich wel een idee wat de geribbelde lijntjes op straat betekenen. Waar zij dan weer geen verstand van schijnen te hebben is wat het nut van die lijnen is en hoe belangrijk deze voor blinden en slechtzienden zijn.

Om de problematiek aan te kaarten stonden Van Bommel en haar actiegenoten gisteren voor het station in Hilversum. Volgens de projectleider moet de gemeente eens gaan beginnen met handhaven: "Als de obstakels worden weggehaald of als er boetes worden uitgeschreven aan mensen die met hun objecten de geleidelijnen blokkeren, dan heb je het probleem wat mij betreft al een stuk verkleind." 

Alle artikelen geladen. Overzicht →