Hippiekrakers mogen voorlopig op ADM-terrein blijven 

07 februari 2018 - 17:31

Een sterk staaltje doortastendheid weer in Amsterdam: de krakers van het ADM-terrein mogen voorlopig lekker blijven zitten waar ze zitten, heeft de voorzieningenrechter van de Raad van State beslist.  En wij maar denken dat kraken in Nederland eigenlijk verboden is.

Voor de profiteurs  krakers is dit dus ontzettend goed nieuws. Toch zullen zij niet helemaal tevreden zijn, want de Raad van State heeft tevens bepaald dat het wil dat de bewoners erkennen dat het verblijf op het terrein eindig is en ze dus ondertussen wel moeten zoeken naar alternatieve huisvesting.

Ze mogen namelijk voorlopig wel blijven in deze  zelfbenoemde 'culturele vrijhaven' van Amsterdam, maar alleen zolang de benodigde omgevingsvergunningen nog niet zijn aangevraagd door onder andere eigenaar Chidda Vastgoed (u weet, bureaucratie, dat kan wel even duren).

Hiermee is het verhaal overigens waarschijnlijk nog niet ten einde. Dat de bewoners geen halve maatregelen schuwen om hun plek in het Westelijke Havengebied op te eisen, bleek al eerder toen Diederik Boomsma, fractievoorzitter van het CDA in de Amsterdamse gemeenteraad, met de dood werd bedreigd nadat hij het had gewaagd om kritiek te uiten op het krakersschorem.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie