Hipsters 'gek' door onhip Conimex op foodfestival
Raar

Hipsters 'gek' door onhip Conimex op foodfestival.

Unilever moet zich voor de rechter gaan verantwoorden voor het serveren van ordinair huis-tuin-en-keuken-merk Conimex op hipsterfoodtruckfestival Rollende Keukens in Amsterdam. De organisatie van het vreetfestijn wil een schadevergoeding van 100.000 euro. 

Conimex gaat volkomen tegen de principes van Rollende Keukens in, vertelt zegsheer Igor Sorko. Het merk was op voorhand niet welkom. 

Dat er tóch curry van Conimex over de verheven tongetjes in Amsterdam ging, is volgens Sorko het resultaat van een slinkse Paard van Troje-actie. Unilever heeft een truck laten maken en zich ingeschreven voor het festival. Vervolgens werd de Coni-meuk 'unbranded' verkocht in de 'Hurry for Curry'-kraam. Achteraf bleek Unilever er een complete mediacampagne aan te hebben gewijd. 

Sorko vertelt dat Rollende Keukens een sponsorloos festival is en wil blijven. Unilever is dan ook over de schreef gegaan, en daarom willen de festivalorganisator een ton. De dagvaarding ligt nog niet op de mat, meldt Unilever volgens het AD. De voedselmiddelengigant heeft wel laten weten met Rollende Keukens om de tafel te willen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →