Historicus onthult: Hitler schreef bio uit 1923 zelf
Buitenland

Historicus onthult: Hitler schreef bio uit 1923 zelf.

Een Schotse historicus heeft ontdekt dat de biografie van Adolf Hitler, "Adolf Hitler: His Life and His Speeches", door de führer zelf is gepend en niet door de vermeende auteur Victor von Koerber.

De bundel dode bomen, in 1923 geschreven, is één groot propagandawerk waarin Hitler zichzelf neerzet als de vleesgeworden Jezus. Zijn bedoeling was volgens Weber dan ook om een nieuw soort bijbel te creëren. Met zijn politisering als de wederopstanding van het kind Gods, aldus Weber.

Historicus Thomas Weber van de Shotse universiteit van Aberdeen: "Dat toont niet alleen aan dat hij al lang voor "Mein Kampf" een achterbaks politiek speler was met een groots inzicht in politieke processen, maar het toornt ook aan de algemeen aanvaarde opvatting dat hij zichzelf op dit punt in zijn leven nog niet klaar voelde om de Duitse revolutie te leiden".  

Volgens Weber verandert zijn ontdekking de manier waarop we denken over de manier waarop Hitler Hitler werd. Weber deed zijn ontdekking tijdens research voor zijn nieuwe boek "Metamorfose: Hoe Adolf Hitler een nazi werd". Hij trof een document van Koerber aan waarin de schrijver beweert slechts de dekmantel voor het boek te zijn geweest en niet de ware auteur. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →