Historisch goud voor Braziliaans elftal
Sport

Historisch goud voor Braziliaans elftal.

Het kostte 120 minuten en strafschoppen, maar uiteindelijk won het Braziliaanse elftal de strijd om het olympisch goud van Duitsland. De belangrijkste uitslagen van gisteren.

De Brazilianen wonnen al vijf keer de wereldtitel, acht keer de Copa América en vier maal de Confederations Cup, weet het ANP. Dat het team de eerste olympische titel binnensleept ten koste van die Mannschaft moet extra zoet zijn geweest na de 7-1 nederlaag tegen Duitsland tijdens het WK 2016 in eigen land.

All American estafette

Ook de Amerikaanse atlete Allyson Felix mag historisch goud op haar naam schrijven. Ze is de eerste vrouwelijke atlete in de olympische geschiedenis met zes gouden plakken. Ze won gisteren haar zesde gouden plak met de Amerikaanse ploeg bij de Spelen in Rio op de 4x400 meter estafette. Ook de Amerikaanse mannen wonnen goud op de 4x400 meter estafette.

Onverslaanbaar op de lange baan

De Britse hardloper Mo Farah heeft een zeldzame prestatie geleverd: na het goud op de 10.000 meter boekte hij gisteren ook op de 5.000 meter de overwinning. Farah won vier jaar geleden op de Spelen van Londen ook de olympische titels op beide lange afstanden. Met zijn dubbele goud van Rio evenaarde hij de Finse hardlooplegende Lasse Viren, die in 1976 zijn olympische titels op de 5.000 en 10.000 prolongeerde (double double).

Geen Nederlandse medailles

Voor de Nederlandse handbalsters en volleybalsters was het een minder succesvolle dag. Het Nederlandse handbalteam moest het voor de derde plek opnemen tegen Noorwegen, dat te sterk bleek. De Nederlandse volleybalploeg verloor de strijd om het brons van het Amerikaanse volleybalteam.

Alle artikelen geladen. Overzicht →