Historische zeilschepen soort van Limburgse balkons
Binnenland

Historische zeilschepen soort van Limburgse balkons.

U dacht dat Limburgse balkons onveilig en Horror-gevaarlijk des doods waren? Dan heeft u nog nooit op een historisch zeilschip gevaren. Want dat zijn eigenlijk drijvende Limburgse balkons. Of beter: een soort drijvend Limburg anyway.

Sinds een ernstig ongeval met een historisch schip een jaar geleden in Harlingen, waarbij drie Duitsers omkwamen doordat een mast afbrak, heeft de Onderzoeksraad Voor Veiligheid onderzoek gedaan.

Wat blijkt: masten van historische schepen kunnen massaal net zo rot zijn als in Nederland de ICT-omgeving van de politie.

Vroeger, in de tijd van Michieltje de Ruyter, wisten ze nog hoe schepen te onderhouden. Maar tegenwoordig snappen ze er geen zak meer van en doen ze maar wat. Waardoor er dus water in masten kan komen en die masten uiteindelijk als treurwilgen afbreken.

Onze pro-tip: alle schepen ouder dan 10 jaar verplicht laten afzinken, pleziervaart verbieden, belasting heffen op liefhebbers van nautische sporten en het woord 'mast' vervangen door het neutraal-genuanceerde 'kwetsend hout'. 

Wij gaan hiervoor nu subsidie aanvragen. En een evaluatiecommissie samenstellen met veel ingehuurde externen

Alle artikelen geladen. Overzicht →