Hitler komt uw computer slopen
Tech

Hitler komt uw computer slopen.

Herr Hitler is wederopgestaan en wel in de krochten van uw computer. Malware-analist Jakub Kroustek heeft nieuwe ransomware ontdekt, en dat is de Hitler-ransomware. Er verschijnt een plaatje van de Führer, waarna bestandsextensies zoals .jpg en .doc ineens verdwijnen. 

In het plaatje dat opduikt staat dat het slachtoffer een Vodafone-kaart van 25 euro moet kopen om weer bij de bestanden te kunnen. Dat moet binnen een uur, want daarna roeit Hitler je complete digitale reich uit, weet Bright

IT-website Bleeping Computer weet te melden dat de Hitler-ransomware op het moment nog niet af is, maar dat er nu een testversie schijnt op te duiken. De ransomware wordt via een .exe-bestand geïnstalleerd en sluipt binnen via allerhande gratis software. 

Zo verwijdert u Hitler

Mocht u oog in oog komen te staan met de terrornazi, dan wordt aangeraden de computer opnieuw op te starten in veilige modus. Een antivirusprogramma moet Hitler vervolgens verwijderen. De ransomware versleutelt de bestanden tot op heden echter niet. In dat geval zijn slachtoffers gedwongen om een 'sleutel' te kopen voor toegang tot de bestanden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →