Hitlerstalker valt werkgever lastig
Raar

Hitlerstalker valt werkgever lastig.

Een Alkmaars softwarebedrijf heeft een oud-werknemer voor de rechter gesleept. De man heeft het bedrijf maandenlang lastig gevallen met onsamenhangende mailtjes die om een of andere reden Hitler erbij halen.

Michael V. werkte een jaar bij MaxGrip BV maar zijn contract werd niet verlengd. Ongeveer een jaar later begon de terreur, zo schrijft RTV N-H. Eerst stuurde de man onsamenhangende mailtjes naar zijn oud-werkgever, later begon hij anderen te bestoken met bizarre mails onder valse naam. V. stuurde de personeelsafdeling van Heineken zelfs een filmpje van de F├╝hrer onder de naam van zijn oude baas.

In oktober verscheen de Hitlerstalker zelfs plotseling op de werkvloer. Hoog tijd dus voor MaxGrip om de man voor het gerecht te slepen. "Dit moet stoppen, straks staat hij op het schoolplein bij mijn kinderen," aldus een van de leidinggevenden.

De verwarde serielastigvaller kwam gisteren niet opdagen op de rechtszitting. De ex-werkgever eist een dwangsom van 10 duizend euro per overtreding tegen de man. De uitspraak volgt op 27 maart.

Alle artikelen geladen. Overzicht →