HIV-Malawiër gepakt wegens seks met 100+ pubers
Raar

HIV-Malawiër gepakt wegens seks met 100+ pubers.

Een Malawiër is gearresteerd omdat hij zijn besmette HIV-klabanus in meer dan honderd meisjes stak. Dit deed hij als onderdeel van een traditioneel "reinigings"-ritueel. 

Da's niet helemaal fris, vond ook 's lands president Peter Mutharika. Hij liet, na het zien van een interview met het besmette heerschap Eric Aniva, de aidsverspreider direct arresteren.

Seksuele inwijding voor maagden

Tienermeisjes in het zuiden va Malawi worden met een seksueel inwijdingsritueel getraind tot "goede vrouwen". De mannen, "hyena's" genoemd, krijgen betaald om de maagden direct na hun eerste menstruatie 'op te leiden'. Aniva ving tussen de drieënhalf en zes euro per meisje. Sommige 'studenten' waren niet ouder dan twaalf. Mocht bewezen worden dat Aniva minderjarigen deed, dan wacht hem een levenslange gevangenisstraf. De ondergrens voor seks ligt in Malawi op zestien jaar, weet Sky News.

Aniva's praktijken worden op het moment door dienders onderzocht, waarna hij volgens president Mutharika een passende straf tegemoet kan zien. Mathurika wil ook de rol van de ouders in het verhaal onderzoeken, want "schadelijke culturele en traditionele praktijken" zijn volgens de landleider niet oké in Malawi.

Ook weduwen ritueel geneukt

In het district Nsanje, ook in het zuiden van Malawi, vindt een soortgelijk ritueel plaats. Daar bespringen de "hyena's" kersverse weduwen om te voorkomen dat de dood nog een keer toeslaat. Condooms worden tijdens deze rituelen niet gebruikt. Malawi heeft één van de hoogste aantal HIV-geïnfecteerden ter wereld.

Alle artikelen geladen. Overzicht →