Hobbyboer geeft geen f*ck: '80 dieren ernstig verwaarloosd'

Hobbyboer geeft geen f*ck: '80 dieren ernstig verwaarloosd' 

26 juni 2023 - 16:00

Hoe haal je het in je hoofd? De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (a.u.b. niet te verwarren met de Dierenbescherming, red.) heeft ruim tachtig kippen, duiven en konijnen meegenomen bij een hobbyboer in de Limburgse gemeente Peel en Maas. De arme diertjes waren ernstig verwaarloosd.

De dieren zaten in twee loodsen in ernstig vervuilde kooien van draadgaas, maakte de inspectie vandaag bekend. Volgens de inspectie waren de dieren verzwakt. Ook hadden ze geen of alleen vuil drinkwater. De eigenaar deed afstand van de dieren (nou, applaus) waardoor ze gelukkig snel herplaatst kunnen worden. Alle kosten worden op de oude hobbyboer verhaald.

Tijdens de inspectie afgelopen woensdag vonden de controleurs ook dode dieren en een karkas op het erf. In totaal nam de inspectie 65 kippen, 14 duiven en 5 konijnen mee. Verder waren er op het terrein enkele schapen die ondervoed en te mager waren. In kooien en op het erf vonden de inspecteurs ook dode dieren, waaronder eenden en kippen. In een schuilhut werden de overblijfselen van een dode geit gevonden.

Kortom, het is te triest voor woorden allemaal. De hobbyboer moet van de inspectie de verzorging van de schapen verbeteren en de resten van de dode dieren verwijderen. Als dat bij een hercontrole binnenkort niet gebeurd is, volgen voor dit heerschap verdere sancties.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml