Hockeysters naar halve finale!
Sport

Hockeysters naar halve finale!.

In navolging van de hockeymannen hebben ook de Nederlandse hockeysters bij de Olympische Spelen de halve finale gehaald. In de regen in Rio de Janeiro maakte het team van bondscoach Alyson Annan het zichzelf gisteravond onnodig moeilijk tegen het vooraf gevreesde Argentinië: 3-2.

Door doelpunten in de eerste helft van Lidewij Welten en Laurien Leurink, en eentje na rust van Kelly Jonker, nam Oranje in het Olympic Hockey Centre een ruime voorsprong. Die 3-0 leek ruim genoeg, maar het werd door tegentreffers van Florencia Habif (derde kwart) en Delfina Merino (vierde kwart) toch nog even spannend.

Volgende tegenstander: Duitsland
Duitsland is woensdag in de halve finale de volgende tegenstander van Nederland, dat in Brazilië hoopt de derde olympische titel op rij te behalen. Oranje stond zaterdag in de groepsfase ook al tegenover de Duitse vrouwen, en won toen vrij overtuigend met 2-0.

Argentijnse macht verslagen
Op voorhand hield vrijwel iedereen rekening met een olympische finale tussen Nederland en Argentinië. De nummers één en twee van de wereld zijn al jaren de sterkste landen bij het vrouwenhockey. De Argentijnse vrouwen hadden de macht tot en met 2010, toen ze in de WK-finale Oranje met 3-1 versloegen. Twee jaar later nam Oranje in de olympische hockeyfinale met 2-0 revanche.

Dat het nu niet weer tot een confrontatie in de eindstrijd tussen de twee toplanden komt, heeft te maken met het tegenvallende optreden van de Zuid-Amerikaanse vrouwen in Rio de Janeiro. Argentinië, dat onder leiding staat van bondscoach Gabriel Minadeo, verloor in de groepsfase liefst drie maal (van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië).

Alle artikelen geladen. Overzicht →