Hoe goed ben jij voorbereid op een ramp?

Hoe goed ben jij voorbereid op een ramp? 

06 juni 2023 - 14:33

Heb jij je kelder nog volstaan met goor blikvoer wat je tijdens corona wanhopig hebt ingeslagen? Dan zit jij goed! Want stel je voor dat er in Nederland een enorme ramp plaatsvindt, een scenario waar veel mensen doodsbang voor zijn. De stroom, het gas en het water vallen uit. Heb jij dan nog wel wc-papier om je kont af te vegen of een kaars om het te kunnen zien?

Prepper Johan Vlemmix is in ieder geval goed voorbereid op een ramp. Hij heeft een heus trainingskamp: “Hier kun je trainen tegen een nucleaire aanval”. Hij heeft stapels voorraadpakketten uit de jaren 80. Een kaatje van veertje jaar oud, of een geprakte maaltijd: “Ik moet wel zeggen. Het ziet eruit alsof het al eerder gegeten is. Maar het ruikt toch goed?”. Ach het is in ieder geval beter dan niks.

In het trainingscentrum staan niet alleen 15.000 dozen met goor voedsel. Johan heeft ook atoombunkers en veel te grote pakken met gasmaskers. Je moet er alleen niet mee willen rennen want dan zakt je broek ervan af. Eén ding hebben we wel geleerd, als er een ramp is moet je bij Johan Vlemmix zijn: “Je kunt je veiligheid wel kopen maar zorg in ieder geval wel dat je altijd iets in huis hebt. Want ja sirenes die gaan en heel veel mensen weten helemaal niet: wat moeten we doen als de sirene gaat?”

Johan heeft ook nog een paar goede tips zodat iedereen een prepper kan worden: “Zorg in ieder geval hoe dan ook dat je batterijen hebt, een radio, batterijen met een lange en een korte golf, waterzuivering en wat extra voedsel”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml