Hoe voortvarend gaat het eigenlijk in Poelenburg? 

02 november 2017 - 12:00

De Zaanse wijk Poelenburg. Vooral bekend door, en dat moeten we hem nageven, huidig AD-ster Ismail Ilgun. Door zijn toedoen kreeg Nederland een kijkje in het leven van Erdogan-strijders uit de buurt, supermarkthangers, snelle move-uitdelers, mensen met wijze uitspraken en goedkope goudentand-dragers.

Hoe is de situatie er op dit moment eigenlijk? De gemeente Zaandam was namelijk begonnen met een aanpak om de leefomstandigheden in de wijk te verbeteren.

Wat denkt u van laagdrempelig aangeboden taalcursussen in buurthuizen en op scholen? Het blijkt dat een gedeelte van de inwoners het Nederlands niet eens machtig is. Chapeau hoor!

En wat te denken van het afvalbeleid? Je rommel zomaar op de grond flikkeren is bij veel bewoners blijkbaar de normaalste zaak van de wereld. In plaats van flink te bekeuren, zijn er nu 'beter functionerende' containers ontwikkeld, wordt er vaker geveegd en lopen BOA's zich het ongans door de straatjes van de wijk.

Wijkwethouder Sanna Munnikendam spreekt van "enorme potentie" in de wijk. Tja, ze kan ook moeilijk zeggen dat het een afvoerputje is, waar alleen maar uitkeringstrekkers wonen die niets anders doen dan Arabisch mompelen in koffiehuizen.

Nee, dan spreek je politiek correct over "enorme potentie". Dat het aantal bijstandsgerechtigden en de armoedecijfers extreem hoog zijn, wordt natuurlijk betitelt als een uitdaging.

In ieder geval is het heel fijn om te weten dat mensen zich thuisvoelen in de wijk en zelf willen dat het beter wordt. Of zij zelf bereid zijn daar iets aan te doen, of dat het traditioneel handje ophouden wordt, laten we in het midden.

Alleen God mag oordelen, weet u wel. En u, als reaguurder.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie