Hoe zit het met een AZC in jouw achtertuin, Hugo?

Hoe zit het met een AZC in jouw achtertuin, Hugo? 

10 augustus 2022 - 13:04

Sneeuwvlokjes opgelet: stuur straks jullie boze mails vol verontwaardiging en cancelpogingen wél even naar de juiste opdrachtgever. Of doe es origineel en roep Nederland via Twitter op me te cancellen want here we go: Afrika is niets, was niets en zal nooit wat worden.

Vandaar dat volksstammen Afrikanen hierheen migreren. Is logisch. Zoals het ook meer dan logisch is, dat we ze niet opvangen. Of ze nou asielzoekers heten of niet, of ze nou Oekraïners beweren te zijn of niet. En ook niet als ze beweren tandartsen en raketgeleerden te zijn. In eigen land zouden ze dan trouwens meer verdienen dan hier – het concept belasting is en blijft lastig uit te leggen.

En toch dringt die logica niet door in Den Haag. De wekelijkse asielstroom bedraagt inmiddels 1000 zoals GeenStijl wekelijks bericht. Waar ze de kracht vandaan halen om daarover te blijven schrijven – ik weet het niet. Mijn bloeddruk kan het niet aan. Ondertussen lanceerden Hugo en co het debielste plan ever (op die wekelijkse opvang van 1000 na): als gemeenten weigeren een gebouw aan te wijzen als asielzoekerscentrum, dan gaat het kabinet dat doen. Hebben Hugo en z’n minions bedacht. Echt, elke keer als je denkt dat het niet debieler kan, overtreffen Hugo en co zichzelf.

Eerlijk? Ik moest lachen. Op Katendrecht, de Rotterdamse wijk waar Hugo woont, wordt als een dolle gebouwd. Asielzoekerscentra begrijp ik nu. Fabriekshallen, silo’s en pakhuizen worden getransformeerd tot musea en appartementen, maar zullen aangewezen worden als asielzoekerscentrum. Want in plaats van een museum over landverhuizers, zoals gepland staat in de Fenix-hallen, kun je er net zo goed de real deal aan landverhuizers huizen: asielzoekers. Op een steenworpafstand van de woning waar de minister woont die meent dat onteigening een goed idee is. Die meent dat nog meer asielzoekers opvangen een goed idee is.

Geintje. Natuurlijk komen er in Hugo’s achtertuin geen asielzoekers. Gekkies! Hugo is een NIMBY, net als de rest van het kabinet. En de Tweede Kamerleden. NIMBY’s in hart en nieren. Om gék van te worden. Dus weet je wat een goed idee is Hugo? Om voor de eigen bevolking op te komen en de grenzen te sluiten. Om boeren te steunen en trots te zijn op hun export – Nederlandse export. Die asielzoekers die zich met 1000 man per week hier melden, moeten ergens van betaald worden. De belasting die de boeren afdragen zal niet naar onderwijs en justitie gaan, niet naar zorg en volkshuisvesting, anders waren die crises en infarcten allang opgelost. Nee, laten we ons focussen op de Afrikanencrisis, vermomd als asielzoekers. Natuurlijk willen ze weg uit Afrika, iedereen die niet op safari gaat naar Afrika, die geen euro’s en dollars te besteden heeft, wil weg uit Afrika. Maar wat is er mis met zorgen voor de eigen bevolking Hugo? Waarom moeten de Afrikanen met hun vreemde cultuur, taal, normen en waarden zich hier vestigen Hugo?

Weet je Hugo, niemand in Nederland begrijpt waarom er nog meer mensen hier gehuisvest zouden moeten worden, terwijl er al geen woningen voor de eigen bevolking zijn. En iedereen walgt van Hugo’s plannen want die asielzoekers worden altijd ergens gehuisvest waar de bedenkers van idiote plannen níet wonen. Dus totdat er in jouw achtertuin 400 asielzoekers gehuisvest worden Hugo, lijkt het me een goede zaak dat je zwijgt in alle toonaarden over de opvang van mensen die hier ongewenst zijn. Want weet je wat je ook kunt doen Hugo? Asielzoekerscentra bouwen in Afrika. Want ondanks dat Afrika niets is, niets was en nooit wat zal worden ook, is het wel extreem fotogeniek… Hugo. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.