Hoed u: 'jihadinvasie onderweg naar NL' 

07 maart 2018 - 09:48

Volgens AIVD-baas Rob Bertholee mogen wij Nederlanders binnenkort dertig verloren gewaande landgenoten uit het voormalige IS-kalifaat terugverwachten. Zij zouden allen 'onderweg' zijn.

Tot nog toe keerden ongeveer vijftig jihadisten terug, maar daarvan zou je nog kunnen zeggen dat ze tenminste voor het kalifaat was gevallen zijn teruggekeerd. Deze dertig fanatiekelingen zijn tot het bittere eind blijven doorvechten.

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst waarschuwt dat een deel van hen vermomd is als kansarme vluchteling, zij zitten momenteel in vluchtelingenkampen.

Een ander deel zit in de gevangenis in Turkije. De Turken pikken dus de 'rotte appels' eruit en dat is maar goed ook, want we weten inmiddels allemaal hoe makkelijk het is om eenmaal binnen Europa door te reizen naar andere lidstaten. Volgens de AIVD is een aantal dat ook gelukt, en zijn ze letterlijk op dit moment onderweg.

Jaarcijfers

Dit blijkt allemaal uit het gisteren gepresenteerde jaarverslag, waaruit eerder al naar buiten kwam dat IS een beetje wanhopig begint te worden en meer aanslagen in Europa wil. Ook zouden er nog zeker 175 kinderen met een Nederlandse link in Syrië en Irak verblijven. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie