'Hoekstra besprak in zoom-meeting medisch privé Omtzigt'

'Hoekstra besprak in zoom-meeting medisch privé Omtzigt' 

16 juni 2021 - 11:38

Nou, dit kan natuurlijk echt niet hè? In een zoom-meeting met mede CDA'ers het vertrek van een partijgenoot naar aanleiding van een uitgelekte memo bespreken is tot daaraan toe, maar om vervolgens ook zijn hele medische dossier op de digitale tafel te gooien gaat te ver.

Wopke Hoekstra heeft er zo weer een relletje bij. Volgens het CDA is in de zoom-meeting de ‘medische indicatie’ besproken die Omtzigt nodig had om ziekteverlof te krijgen (de beste man zit al tijden met een burn-out thuis) en heeft Hoekstra gezegd dat hij medische hulp voor hem overweegt.

Prima, maar een zoom-meeting met 350 man is daar misschien niet de juiste plek voor. Moet u eens voorstellen als uw werkgever dat bij u zou doen. Ook is het een beetje jammer en pijnlijk voor de partij dat het ANP en het Nederlands dagblad meeluisterden (dit scheen niet de bedoeling te zijn geweest).

Nog jammerlijker is dat nu naar buiten is gekomen dat over Omtzigt verschillende opmerkingen werden gemaakt. Minister Ank Bijleveld, die het partijbestuur sinds kort adviseert, merkte op dat de 76-pagina’s-tellende memo ook wat zegt over de "gemoedstoestand" van haar oud-partijgenoot. En Hoekstra zei dat Bijleveld, en interim-partijvoorzitter Marnix van Rij, "tientallen, tientallen tientallen" uren hebben gestoken in gesprekken met Omtzigt om hem binnen de partij te houden.

Wat vindt u, kunnen we deze partij niet beter gewoon opdoeken?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml