Hoera! 'Binnen 2,5 dag 200K voor nieuw monument Dronten'

Hoera! 'Binnen 2,5 dag 200K voor nieuw monument Dronten' 

23 juni 2023 - 12:59

Dan is het nu tijd voor goed nieuws. Binnen 2,5 dag nadat initiatiefnemer Norbert Dikkeboom een inzamelingsactie op de site van het KWF was gestart om het vernielde monument voor mensen die aan kanker zijn overleden in Dronten te herstellen, is het streefbedrag van 200.000 euro binnengehaald. Hoera!

Zoals bekend vond in de nacht van zondag op maandag een of ander in- en intriest figuur (of figuren) het nodig om bijna alle 67 gedenkplaten van het monument ter nagedachtenis aan overleden kankerpatiënten in het Koningin Wilhelminabos in Dronten kapot te slaan. Op de platen stonden namen van duizenden mensen. KWF Kankerbestrijding meldde eerder aangifte te doen van de vernielingen (en terecht).

Dikkeboom startte de actie dinsdag. De naam van zijn in 2009 aan longkanker overleden vader stond ook op het monument. De initiatiefnemer vertelde al dat hij hoopte om 200.000 euro op te halen. Rond 11.45 uur stond de teller van de actie op de site van KWF op ruim 176.000 euro. De gemeente Dronten en de provincie Flevoland maakten eerder bekend allebei 15.000 euro te doneren, en die bedragen waren er nog niet bij opgeteld, zegt Dikkeboom (voor de sneller rekenaars onder u, daarmee komt het opgehaalde bedrag dus ruim boven de 200.000 euro uit).

Overigens moet u vooral niet stoppen met doneren, het geld dat overblijft gaan naar onderzoek naar kanker. En wellicht dat er in het bos waar het momument voortaan een camera wordt opgehangen om ervoor te zorgen dat een incident als dit niet nog eens kan gebeuren. "Dat bos ligt ontzettend afgelegen. Een stroomdraad daarnaartoe voor een camera kost ook veel geld. Dus aan iedereen die nu overweegt niet meer te doneren: ik zou het wel doen. Het geld komt goed terecht."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml