Hoera! De belastingen worden 'verlaagd'! 

29 september 2017 - 19:45

De nieuwe regering - als die er definitief komt - wil iedereen die werkt minder belasting laten betalen. Op papier dan, want het extra geld dat u over houdt mag u direct weer gaan uitgeven aan extra btw over de eerste levensbehoeften en energie.

De onderhandelende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie trekken netto 5 miljard euro uit voor belastingverlaging voor de burgers. Goed hé? Komt de overheid u toch nog tegemoet na al die zware jaren van crises die achter ons liggen. 

Die verlaging komt doordat twee van de vier belastingschijven verdwijnen. Ook lekker overzichtelijk: voortaan betaalt u in de ene schijf 37 procent belasting en in de andere schijf (boven een jaarsalaris van 68K) 49,5 procent belasting over uw zuur verdiende inkomen. 

Daartegenover staat dan weer dat de btw wél omhoog gaat. Want ja, het kost ook wat hé? Zo'n belastingverlaging. Met andere woorden: u houdt geld over, maar mag dat vervolgens uit gaan geven aan de dagelijkse boodschappen.

Linksom of rechtsom: u mag dus blijven betalen. Desondanks schijnen de middeninkomens er wel op vooruit te gaan. Eerst zien, dan geloven wat ons betreft.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie