Hoera! De terrassen zijn open!

Hoera! De terrassen zijn open! 

28 april 2021 - 12:26

De dag waarvan je niet verwachtte dat die nog zou komen. Vandaag om 12.00 uur zijn dan eindelijk de terrassen weer open gegaan. Weliswaar met gezondheidscheck en het gebod om vooral stil op uw plek te zitten, maar u kunt dus weer genieten van een lekker biertje met een bitterbal.

Geniet er ook maar extra van. Na vandaag is het voorlopig weer even afgelopen met het zonnige weer. Ook kunt u niet heel lang drankjes wegtikken, want zoals u weet moet de boel om 18.00 uur weer gesloten zijn. Heeft u nog steeds niks aan het feit dat de avondklok (ook sinds vandaag) weg is.

Hoe dan ook, een dag waar de gehele horeca lang naar heeft uitgekeken. Een blije dag dus. Toch zijn er mensen die reden zien om negatief te doen. Zo hoopt Femke Halsema dat mensen bij de heropening van de terrassen de coronaregels niet uit het oog zullen verliezen. "Ik begrijp het verlangen naar meer vrijheid. Maar het dringend verzoek blijft ook nu: hou je aan de regels. Hou nog even vol."

En Annemarie Penn (de burgemeester van Maastricht) vindt het weliswaar allemaal prima, maar hoopt wel dat de Belgen het niet in hun hoofd halen om ook op bezoek te komen. Onze zuiderburen moeten nog even geduld hebben, tot 8 mei, en dus bestaat de vrees dat ze massaal de grens overtrekken om hier bier te tanken. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.