HOERA: Essociaal krijgt al 10 jaar uitkering

HOERA: Essociaal krijgt al 10 jaar uitkering 

09 juni 2023 - 10:19

Je moet nooit een gelegenheid laten liggen om een feestje te vieren. Dat dacht Esther ook want zij viert dat ze al tien jaar een uitkering krijgt. Ach ja, iedereen heeft iets om trots op te zijn toch. Ooit was ze een GHB-verslaafde, nu is ze een TikTok-sensatie. Het leven kan soms verrassend lopen.

Esther, ook wel bekend als Essosociaal op TikTok, is dolblij met haar jubileum: “Gratis geld!! Dankjewel alle werkende Nederlanders”. Mocht je je afvragen wat ze allemaal koopt van het uitkeringsgeld. Nou vooral veel bier, een bubbelbad in de tuin en een auto: “Alles gratis, lekker, heerlijk, love it, mooi ”.

Het boeit haar geen ene reet wat mensen van haar denken: “Ik heb wel schijt aan mensen. Ik heb schijt aan wat mensen van mij denken. Ik rij te hard, ik doe gewoon waar ik zin in heb en ik let niet te veel op de regels”. Waar ze haar dagen vooral mee vult is het vieren van het leven en straatracen in haar woonwijk. Wat de buurt daarvan vindt: “Ja, daar geef ik eigenlijk niet zo veel om”.

Ze is niet echt van plan om te gaan werken. Want he, dit lekkere leven is toch wel heerlijk: “10 jaar gratis geld!!”. Maar ze is wel van plan om weer naar school te gaan in september: “En dan moet ik wel 18 uur stage gaan lopen”. Als ze daar maar niet moe van wordt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml