Hoera: Howick en Lili zijn terecht
Binnenland

Hoera: Howick en Lili zijn terecht.

De Armeense asielkinderen Howick en Lili zijn terug van weggeweest. Het onderduikavontuur is na drie dagen afgelopen, omdat de twee zich gisteravond bij de autoriteiten hebben gemeld.

De vrouw die vanuit Armenië aan de touwtjes trekt, de uitgezette moeder Armina, gaf zaterdag middels een brief opdracht haar kinderen te laten onderduiken.

Nadat voogdij-instelling Nidos en de Dienst Terugkeer en Vertrek de moeder dreigden met het in een detentie-centrum stoppen van haar kinderen, heeft zij eieren voor haar geld gekozen door toch maar te vertellen waar haar kinderen precies zaten.

Britt Borghaerts, kinderrechtenactivist, vertelt dat Howick en Lili de afgelopen dagen "eindelijk weer onbezorgd buiten hebben kunnen spelen." Grote onzin natuurlijk, met de naderende uitzetting van aankomende zaterdag op de planning. U kunt ons niet wijsmaken dat de kinderen daar in de afgelopen drie dagen totaal niet over hebben nagedacht.

Een Nidos-medewerker heeft vannacht bij de kinderen geslapen. Vandaag zal worden gekeken waar zij tot aankomende zaterdag zullen worden ondergebracht. Dat betreft vermoedelijk een bewaakte plaats.

Alle artikelen geladen. Overzicht →