Hoera! Iedereen kan nu Miss Nederland worden

Hoera! Iedereen kan nu Miss Nederland worden 

10 juli 2023 - 16:40

Hoera! Dankzij Rikkie Kollé mag iedereen er voortaan van dromen om Miss Nederland te worden. Hoe mooi is dat? Rikkie heette in een vorig leven namelijk Rik. Maar een paar cosmetische ingrepen later is hij nu de mooiste vrouw van Nederland, aldus de vakjury.

Nou is het een publiek geheim dat dit soort verkiezingen al net zo politiek gemanipuleerd worden als bijvoorbeeld het Songfestival. Probeert Nederland hier niet een wit voetje te halen bij de organisatie van de Miss Universe, sinds kort in handen van een steenrijke transgender uit Thailand?

Onze Rikkie is overigens niet de eerste transvrouw in de finale, vijf jaar geleden ging Spanje ons voor. Belgiëvaardigde vorig jaar iemand af met het polycysteus ovarieel syndroom, een zware vorm van acne. Deze vrouwen hebben een verhaal te vertellen.

Het draait allang niet meer om de pure schoonheid, waarvoor dit soort wedstrijden een kleine honderd jaar in het leven werden geroepen. Want die waren volgens critici al snel verworden tot vrouwonvriendelijke vleeskeuringen, onder hevig protest van allerlei feministische bewegingen.

Ze hebben ook jaren geroepen om de verkiezingen helemaal op te heffen. Misschien is met deze winnaar het moment toch daar.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml