Kabinet 'luistert' naar uw nee, wil sleepwet aanpassen
Binnenland

Kabinet 'luistert' naar uw nee, wil sleepwet aanpassen.

Wij kunnen het haast niet geloven, of zou dit weer een leugentje om bestwil van het kabinet zijn? De coalitie is voornemens na uw 'nee' bij het referendum, de beruchte Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten aan te passen. 

Aanpassen ja, niet helemaal schrappen zoals dat misschien bij een 'nee' zou horen. De wet dient namelijk wel snel van start te gaan en er zijn ook voorstemmers, nietwaar? Om u toch enigszins tegemoet te komen wordt nu onderling overlegd hoe de 'scherpe randjes' uit de wet geschrapt kunnen worden, melden bronnen rond het Binnenhof aan De Telegraaf.

Zo schijnt de coalitie iets te willen doen aan de bewaartermijnen in de nieuwe wet. Afgetapte informatie zou in deze wet maximaal liefst drie jaar kunnen worden opgeslagen. Ook is het mogelijk zo dat niet alle informatie ongefilterd doorgespeeld gaat worden aan buitenlandse geheime diensten.

Kan ook op een andere manier 

Overigens is het niet zo dat dit ook allemaal wettelijk vastgelegd hoeft te worden. Afspraken over hoe de geheime dienst met de nieuwe bevoegdheden om moet gaan, kunnen ook op een andere manier vastgelegd worden. Komt dat eventjes heel goed uit...

Alle artikelen geladen. Overzicht →