Hoera! 'Meer statushouders kregen een huis in 2022'

Hoera! 'Meer statushouders kregen een huis in 2022' 

05 januari 2023 - 10:10

De Nederlandse gemeenten hebben goed hun best gedaan om aan de eis van het kabinet te voldoen om meer statushouders te huisvesten. Sterker nog, ze hebben het afgelopen half jaar 4000 woningen meer aangeboden dan 'nodig' was.

De achterstand in huisvesting werd zo omgebogen naar een lichte voorsprong. Het aantal wachtende statushouders in asielzoekerscentra (azc’s) nam iets af, meldt de Volkskrant.  Zoals u weet raakte mede door de beperkte doorstroom van statushouders de azc’s vorig jaar prop- en propvol.

En dat was allemaal de schuld van de gemeenten. Jarenlang boden ze minder woningen aan dan werd verzocht en dat kan natuurlijk niet! In juli vorig jaar bedroeg de achterstand in huisvesting nog bijna 2000 statushouders ten opzichte van het beoogde aantal. Maar ze hebben een inhaalslag gemaakt: doordat in de tweede helft van 2022 ruim 17.000 (!) statushouders een woning kregen beginnen gemeenten 2023 met een voorsprong van zo’n 2000 statushouders ten opzichte van het streefgetal.

En het mooie is: iedereen doet mee! Op Zeeland en Drenthe na, liepen in juli alle provincies nog achter. Nu zijn dit alleen nog Groningen, Limburg en Noord-Holland, maar ook zij lopen een deel van de achterstand in.

Wat een fijn land is Nederland toch. Nu wij nog een betaalbaar dak boven ons hoofd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml