Hoera, nog meer versoepelingen in aantocht!

Hoera, nog meer versoepelingen in aantocht!  

15 februari 2022 - 15:24

Eindelijk! Het kabinet is akkoord gegaan met vergaande versoepelingen van de coronamaatregelen. Op 25 februari verdwijnt het coronatoegangsbewijs grotendeels. Bij grote evenementen binnen moet dan nog wel getest worden en daarmee kiest het kabinet voor het 1G-beleid. Voor buitenevenementen is geen test nodig.

Vrijdag kunnen de horeca en cultuursector weer open tot 01.00 uur. De vaste zitplaats vervalt hier en mondkapjes zijn niet meer nodig. Verder wordt het thuiswerkadvies aangepast. Het advies wordt dan om zo mogelijk thuis te werken, en wie toch naar zijn werkplek moet liefst maximaal de helft van de tijd. Ook verdwijnt het advies om thuis maar vier mensen per dag te ontvangen.

Ook reizen naar het buitenland wordt makkelijker. Vanaf woensdag worden namelijk ook de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast. Dan tellen coronacijfers niet meer mee. Het betekent dat meer landen buiten Europa op geel zullen gaan.

Kortom, het nieuwe normaal wordt langzaam weer het oude normaal. Coronaminister Ernst Kuipers maakt de versoepelingen vanavond bekend. Het is de eerste persconferentie over corona zonder de premier.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml