Hoera! OV-poortjes Utrecht CS gaan dicht 

06 november 2017 - 11:50

Tsjonge! Dat heeft 'maar' +5 jaar geduurd! Nu mogen de OV-chippoortjes op Utrecht CS, het grootste NS-station van Nederland, ook echt eindelijk dicht. Best snel, na 5 jaar (en slechts tig miljard euro taxpoet).

Op dat andere grote station van Nederland, Amsterdam CS, blijven de poortjes voorlopig nog wél gewoon open. Zodat reizigers daar voorlopig nog wél gewoon kunnen vergeten uit te checken, zodat de OV-bedrijven nog wél gewoon miljoenen euro's per jaar aan onterecht afgeschreven reizigersgeld kunnen graaien.

Ook het aantal zwartrijders gaat voorlopig nog niet omlaag in Amsterdam zodat ook het aantal gevalletjes van agressie tegen treinpersoneel, zo'n twee keer per dag gemiddeld, niet gaat dalen. Althans in Amsterdam, en Den Haag, waar de poortjes voorlopig ook nog open blijven staan.

Nouja, je moet als belastingbetaler ook niet teveel willen voor al die miljarden: een ingewikkeld faal-op-faal-terminaal-chipkaartsysteem dat is bedoeld om zwartrijders middels poortjes tegen te houden inclusief overal werkende poortjes die ook daadwerkelijk tegenhouden moeten we niet willen met z'n allen.

Maandagbonusvraag: gaat reizen per NS-trein in 2018 weer duurder worden? 

Wie het goede antwoord raadt wint een schaalmodel van een niet werkend OV-chippoortje. Gratis af te halen op station Amsterdam CS. Vergeet niet uit te checken. Met je mobiele telefoon ofzo. Oh, wacht.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie