HOERA (?) referendum sleepwet gaat definitief door!
Binnenland

HOERA (?) referendum sleepwet gaat definitief door!.

Goed nieuws! Er komt definitief een raadgevend referendum over de omstreden aftap-/sleepwet. U kunt uw stem hierover op 21 maart laten horen. Jammer alleen dat het kabinet waarschijnlijk geen moer geeft om uw mening.

Sybrand Buma (die ene van het CDA) heeft namelijk al aangegeven een eventuele negatieve uitslag hoe dan ook naast zich neer te zullen leggen. De andere regeringspartijen zijn niet zo stellig, maar zeggen eigenlijk überhaupt niets over wat te doen met een negatieve uitslag.

Kajsa Ollongren, onze kersverse minister van Binnenlandse Zaken, zegt wel de uitslag 'zorgvuldig in overweging' genomen zal worden. Maar het lijkt er niet op dat het dan ook betekent dat de invoering eventueel geschrapt gaat worden. Dus hoeft u eigenlijk uw stem niet te laten horen. Toch? 

Het initiatief tot een referendum werd 407.582 keer (waarvan 92 procent geldig is volgens de Kiesraad) ondertekend, ruim meer dan de benodigde 300.000 handtekeningen.

Met deze nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten - zoals de aftapwet officieel heet - komt het er kort gezegd op neer dat die diensten bevoegdheid krijgen om u zonder pardon af te luisteren om terroristen op te kunnen sporen. Waar u ook bent.

Hieronder wordt nogmaals uitgelegd (?) waarom het kabinet de wet sowieso door zal laten gaan:

Alle artikelen geladen. Overzicht →