Hoera! Sylvana Simons wint Diversiteitsprijs

Hoera! Sylvana Simons wint Diversiteitsprijs 

10 mei 2022 - 11:37

Wat fijn! BIJ1-leider Sylvana Simons is door het magazine Winq in de prijzen gevallen. Zij krijgt een zogenaamde Winq Ally Award, omdat zij weliswaar "niet tot de regenboogfamilie behoort, maar zich daar wél keihard voor inzet."

De Diversity Awards (ja, die bestaan blijkbaar) werden gisteren uitgereikt in theater Tuschinski in Amsterdam. Naast Simons mochten ook Splinter Chabot, Thorn de Vries, Mandy Woelkens en de NOS-podcast De Schaduwspits een Award in ontvangst nemen. "Met deze prijs eren wij personen en initiatieven die zich met heel veel liefde inzetten voor de zichtbaarheid en acceptatie van de Nederlandse regenboogfamilie", zegt hoofdredacteur Edwin Reinerie van 'Nederlands grootste queer lifestylemagazine' Winq.

“Met mijn partij heb ik een plek willen creëren waar iedereen veilig zichzelf kan zijn en zich honderd procent gehoord voelt", aldus Simons, die droomt van "volledige acceptatie en automatisch respect, een samenleving die rekening houdt met iedereen die niet volgens de traditionele normen wil leven."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml