Hoera: tapbiertjes in het vliegtuig
Tech

Hoera: tapbiertjes in het vliegtuig.

Heineken en KLM hebben de handen ineen geslagen om passagiers eindelijk tapbier aan te kunnen bieden tijdens de vlucht. Heineken heeft namelijk een speciale tap ontwikkeld. 

Het spreekt natuurlijk voor zich dat bierliefhebbers liever bier uit de tap drinken dan bier uit blik. Voor Heineken was vooral de technische vernieuwing reden om de tap te ontwikkelen, meldt het Parool.

Vaarwel, koeling
"Het was één grote puzzel. We moesten een hele tapinstallatie maken in de kleinste trolley die ze hadden, met de tap, het bier, de koeling en de compressor voor de luchtdruk. Maar hoe we ook probeerden, we hielden telkens één onderdeel over. Je kunt niet zonder tap, je kunt niet zonder bier en om het te tappen is er druk nodig, dus een compressor. We hebben met pijn in het hart de koeling moeten achterlaten. De fusten worden daarom gekoeld aangeleverd voor de vlucht", zegt Edwin Griffioen van Heineken, die de tapinstallatie heeft ontworpen.

Nog even geduld, a.u.b.
KLM zet de tap de komende tijd op willekeurige intercontinentale vluchten in, zoals bij de Olympische Spelen naar Rio de Janeiro. Echter blijft het tapbier voorlopig enkel beschikbaar voor speciale evenementen. "Als de tap een succes wordt, dan komt er mogelijk op meer intercontinentale vluchten tapbier aan boord", aldus Miriam Kartman, vicepresident Inflight Services bij KLM.

Alle artikelen geladen. Overzicht →