Hoera! 'Terrorismeles op Utrechtse scholen'
Binnenland

Hoera! 'Terrorismeles op Utrechtse scholen'.

Koters in Utrecht zullen in de toekomst niet alleen meer les krijgen in aap noot mies, maar ook over welke wapens Islamitische Staat heeft. Dit gebeurt tenminste als het aan hoogleraar pedagogiek Micha de Winter ligt. 

De hoogleraar leidt samen met terrorisme-expert Beatrice de Graaf een groepje slimme koppen op die de Domstad gaan vertellen hoe ze polarisatie en radicalisering kunnen voorkomen. De Winter stelt dat er veel behoefte is op scholen om op een goede manier over terrorisme te praten, vertelt hij in een interview met RTV Utrecht

De vragen die hierbij centraal moeten staan zijn: wat is terrorisme eigenlijk? Wat richt het aan? Waar komt het vandaan? En is het allemaal wel zo idealistisch in het kalifaat? Ja, denkt u daar maar eens over na. 

Daarnaast oppert De Winter dat er uitwisselingen in het onderwijs zoals samen sporten of cultuurprojecten georganiseerd moeten worden. "Als er geen contact is tussen de verschillende bevolkingsgroepen is dat de basis voor vooroordelen en haat tegen elkaar", aldus De Winter over de Utrechtse kids die steeds minder met leeftijdgenoten omgaan uit andere wijken. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →