Hoera! 'Veertigplussers kunnen baat hebben bij elke dag pilsje of wijntje'

Hoera! 'Veertigplussers kunnen baat hebben bij elke dag pilsje of wijntje' 

15 juli 2022 - 12:01

Kijk, dit is met het weekend voor de boeg nog eens goed nieuws: voor jongeren is alcohol consumeren misschien geen goed idee, maar veertigplussers zonder gezondheidsklachten kunnen juist gezondheidsvoordelen halen uit elke dag een pilsje of wijntje.

Dat is de conclusie uit een nieuw onderzoek van onderzoekers van de universiteit van Washington, schrijft The Guardian. Het blijkt dat 'een wijntje of biertje' mogelijk de kans op hart- en vaatziekten, een hartinfarct en diabetes vermindert.

Voordat u al te enthousiast wordt: de onderzoekers hebben het over het drinken van een kleine hoeveelheid alcohol per dag, zoals een klein glas wijn. Daarin doen wij het op deze aardkloot overigens niet zo goed: in 2020 consumeerden liefst 1,34 miljard mensen 'schadelijke hoeveelheden alcohol', blijkt uit gegevens over alcoholgebruik in 204 landen. 

Volgens de onderzoekers moeten mannen van tussen de 15 en 39 jaar oud helemaal oppassen met alcohol. Zij worden het snelst agressief en kunnen hart- en vaatziekten en kanker ontwikkelen. Ook leidde het tot meer incidenten, zoals auto-ongelukken, moord en zelfdoding.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml