Hoera! 'Versoepelingen worden doorgezet'

Hoera! 'Versoepelingen worden doorgezet' 

17 mei 2021 - 12:32

Tijd voor een party om opgelucht adem te halen! De daling van het aantal ziekenhuisopnames is dusdanig dat het kabinet stap 2 van het Grote Openingsplan gaat zetten, oftewel de aangekondigde versoepelingen worden doorgezet.

Die versoepelingen waren vorige week onder voorbehoud aangekondigd, maar als de druk op de ziekenhuizen niet snel genoeg zou afnemen, kon aan een "noodrem" worden getrokken. Dat is niet nodig gebleken, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vandaag na coronaoverleg op het ministerie van Algemene Zaken.

Deze stap is nu dan ook verantwoord om te zetten. Met de tweede ronde versoepelingen wordt vooral buiten (eindelijk) meer mogelijk. Zo kunt u in grotere groepen sporten (ouder dan 26 wel 1,5 meter afstand houden graag) en mogen zogenoemde doorstroomlocaties zoals de dierentuin of het pretpark weer open. Ook binnen kan meer: sportscholen mogen heropenen, evenals dans- en muziekscholen.

Ook mag u weer dames van lichte zeden opzoeken en worden de terrastijden verruimd. Horeca mag buiten eten en drinken serveren tussen 06.00 uur (wie in vredesnaam doet dat zo vroeg?) en 20.00 uur. En, nu het seizoen op een paar wedstrijdjes play-offs na al is afgelopen, er is weer (beperkt) publiek welkom in de voetbalstadions.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.