Hoera! 'Werkgroep Kunstgras' in de maak...
Sport

Hoera! 'Werkgroep Kunstgras' in de maak....

Het is de duurbetaalde profvoetballers een doorn in het oog: in Nederland worden vele wedstrijden op plastic velden met rubberen korrels gespeeld. Iedereen wil er eigenlijk al jarenlang vanaf en de KNVB lijkt er eindelijk wat aan te gaan doen.

LIJKT er wat aan te gaan doen. Want wat er nu gaat gebeuren is dat er een 'Werkgroep Kunstgras' ingesteld gaat worden. Iets wat volgens directeur Jacco Swart van de Eredivisie CV op zich al 'niet zo spannend is' en wel vaker voorkomt (dat zegt wat). En met al die verschillende belangen zal er toch overeenstemming onder de clubs bereikt moeten worden.

Dat zal lastig zijn. Want voor wijzigingen in de licentievoorwaarden moet onder de clubs een tweederde meerderheid behaald worden, en aangezien er zeventien clubs (van de vierendertig) op kunstgras spelen... Kortom, wij verwachten vooral veel gepraat, en wat minder besluitvaardigheid van deze 'Werkgroep'.

Maar goed, wie weet dat er ooit overeenstemming wordt bereikt, en het 'kunstgras-tijdperk' in Nederland binnenkort eindelijk voorbij is. De spelers zijn het inmiddels spuugzat. Zo klaagde Ajax-speler Klaas-Jan Huntelaar afgelopen weekend nog maar eens dat zijn 'voeten zo pijn deden' en de bal niet wilde rollen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →