Hof: Geen schadevergoeding voor missen klassenfoto dankzij Offerfeest
Binnenland

Hof: Geen schadevergoeding voor missen klassenfoto dankzij Offerfeest.

Een moeder van twee meisjes op de Maria Montessorischool in Den Haag die niet op de klassenfoto stonden omdat de schoolfotograaf op de eerste dag van het Offerfeest langskwam, heeft toch geen recht op gratis geld van de school. 

Het feit dat de fotograaf juist op die dag langskwam was pure discriminatie, volgens de moeder. De kantonrechter ging hier eerder in mee en veroordeelde de school tot liefst 250 euro schadevergoeding per kind. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde vandaag echter dat dit niet terecht is.

Volgens het gerechtshof was de fotograaf per ongeluk uitgenodigd op de dag van het Offerfeest. De school had zich vergist in de datum van het islamitische feest. Om de moslimouders tegemoet te komen, is de schoolfotograaf die dag eerder begonnen. Bovendien zijn er later aparte foto's van de beide meisjes gemaakt.

"Daarnaast zijn door de adjunct-directeur van de school, die amateurfotograaf is, later opnieuw klassenfoto’s gemaakt. Op die nieuwe klassenfoto’s, die gratis ter beschikking zijn gesteld, staan wel alle leerlingen", aldus het hof. De rechters vinden daarom dat de school genoeg heeft gedaan "om het gevolg van de onbedoeld ongelukkige uitkomst van de planning te compenseren".

Alle artikelen geladen. Overzicht →