Hogere boetes voor falende farmaceuten
Binnenland

Hogere boetes voor falende farmaceuten.

In een concept Kamerbrief van minister Schippers (Volksgezondheid) staat dat medicijnfabrikanten die bepaalde medicijnen (tijdelijk) niet leveren, in de toekomst een hogere boete krijgen.

Schippers nam dit besluit naar aanleiding van het opraken van het schildkliermedicijn Thyrax, begin dit jaar. Er heerste grote paniek toen bleek dat de meer dan een kwart miljoen gebruikers in Nederland zonder het medicijn kwamen te zitten. Een situatie zoals deze wil Schippers in de toekomst voorkomen door de boetes voor medicijnfabrikanten op te schroeven van 45.000 euro naar 150.000 euro, meldt RTL Nieuws.

H
et gaat hier natuurlijk wel om een concept, dus het is mogelijk dat de boete uiteindelijk lager wordt. Het verhogen van de boete is vooral bedoeld om de fabrikanten af te schrikken om de regels te overtreden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg doet binnenkort onderzoek naar de fabrikant van de Thyrax-medicijnen, Aspen Pharma. Gezien de stevige aanpak van de minister is het te verwachten dat ook de Inspectie zeer kritisch zal zijn over de handelwijze van de farmaceut.

Alle artikelen geladen. Overzicht →