Hogeschool betaalde per diploma

Hogeschool betaalde per diploma 

15 februari 2012 - 19:05
Een studiebegeleider van de Haagse Hogeschool kreeg betaald per uitgedeeld diploma. Dat blijkt uit een brief aan de betrokken medewerker. "De uitbetaling is op basis van no cure, no pay", zo staat in de brief. "Met andere woorden als een afstudeerder niet slaagt, dan kunt u het bedrag niet declareren."
De begeleider kreeg voor gemiddeld 40 uur werk 1200 euro, mits die student zijn of haar diploma behaalde. Zakte de student, dan werd er niets betaald. Corrie Snelders, directeur dienst Onderwijs- en Studentenzaken, had geen weet van de prestatiebeloning: "Het verbaast me. We gaan ervoor zorgen dat dit niet meer kan voorkomen." Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Onderwijs) heeft de school om opheldering gevraagd: "Dit kan echt niet. Gelukkig ziet de hogeschool dat ook en grijpt ze onmiddellijk in." De studentenorganisatie ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) spreekt van een 'perverse prestatiebeloning bij de Haagse Hogeschool'. De Haagse Studentenvakbond meldt in een reactie te vrezen dat dit zal leiden tot belangenverstrengeling en fraude.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie