Hogeschool R'dam ontdekt illegale gebedsruimte 

29 maart 2018 - 08:16

De schoolleiding van de Hogeschool Rotterdam aan het Academieplein deed recentelijk een vreemde constatering. Buiten hun weten om is een hok in het gebouw geconfisqeerd door religieuze studenten, die er een gebedsruimte van hebben gemaakt. Er is zelfs een muur gebouwd, want man en vrouw moeten gescheiden op hun knietjes.

Opmerkelijk, daar de school gelovigen al tegemoet kwam door verschillende stilteruimtes voor hen in te richten. Dat zij nu zonder overleg zomaar een ruimte hebben ingenomen en daar nog een muur hebben gebouwd ook, pikt het onderwijsinstituut niet.

Niet akkoord, maar eigen schuld

"Wij gaan niet akkoord met het oneigenlijk gebruik van deze ruimte en het op eigen houtje plaatsen van een muur", zo stelt een woordvoerder resoluut. Aan de andere kant denkt de school dat de fout ook bij hen ligt, want "hebben bij studenten het idee van een gedoogbeleid laten ontstaan."

Sure, het is volkomen normaal om materiaal bij de GAMMA te halen, een gebouw te kapen en onder het mom van geloof aan te passen wat je niet bevalt.

Nu volgt een goed gesprek

En dus komt er een "goed gesprek" met ongeveer tien kolonisten. Van de schoolleiding hoeven zij geen consequenties te verwachten, gaat puur om een informatief gesprekje waarbij men te weten wil komen waarom de andere gebedsruimtes niet voldoen.

Volgens studenten moet men niet doen alsof niemand op de hoogte was van het bouwproject. Zo is daar de inmiddels afgestudeerde Fouad, die zegt: "Iedereen wist ervan. We ontvingen in mijn tijd zelfs mailtjes van het management waarin stond dat de naastgelegen toiletten netter moesten worden gehouden, omdat die werden gebruikt als wasruimte. Ook stonden er negen van de tien keer een hele stapel schoenen voor de deur, moeilijk om niet te snappen wat er gaande is."

Ook scholier Joad beaamt dat men op de hoogte moet zijn geweest van de ontwikkelingen: "Er is een sleutelprocedure geweest waarbij de studenten deze konden krijgen tegen inlevering van hun schoolpas."

Off the record: het lijkt niet om slechts één ruimte te gaan, maar om meerdere 'Nederzettingen'.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie