Holleeder: 'Mijn zussen spelen spelletjes'
Binnenland

Holleeder: 'Mijn zussen spelen spelletjes'.

Profcrimineel Willem Holleeder en zijn zussen kunnen het al jaren niet echt goed met elkaar vinden. Holleeder onderstreept dat punt vandaag nog eens door te claimen dat zij de publieke opinie beïnvloeden en spelletjes spelen.

"Mijn zussen spelen spelletjes. Bij de rechter-commissaris beantwoorden zij geen vragen. Tegelijkertijd manipuleren zij de publieke opinie door mij openlijk te blijven beschuldigen. Het wordt tijd voor een eerlijk proces. En tijd dat zij vragen gaan beantwoorden", zo citeert het ANP De Neus.

Holleeder zei dit aan het einde van de niet-inhoudelijke zitting in het strafproces dat tegen hem loopt. De crimineel zegt dat de rechter-commissaris zijn zussen tijdens de getuigenverhoren meermaals heeft moeten corrigeren, aangezien de zusjes Holleeder "met een ingestudeerd verhaal kwamen en niet ingingen op de vragen".

Spil in het complot zou zus Astrid zijn. Zij is advocate en ze zou het vertrek van Stijn Franken, de voormalig advocaat van Holleeder, hebben afgedwongen. Dit gebeurde meer dan een jaar na het begin van de strafzaak. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →