Hollywood-acteurs zijn boos en staken

Hollywood-acteurs zijn boos en staken 

14 juli 2023 - 10:41

Ja g*dverdomme, binnenkort zit er niks anders op dan met de vrouw kijken naar een of andere maatschappelijk verantwoorde, maar doodsaaie arthouse-film of iets dergelijks want van Hollywood hoeven we niks te verwachten. Na de scenaristen leggen ook de acteurs zelf massaal het werk neer. Ze zijn namelijk boos. 

Wat is er allemaal aan de hand? Vakbond SAG-AFTRA voerde de afgelopen maanden intensieve onderhandelingen met grote studio's over inkomsten van streamingsdiensten en het gebruik van Artificial Intelligence in films. Maar die zijn op helemaal niks uitgelopen en dus leggen de acteurs nu massaal het werk neer.

Kort gezegd komt het erop neer dat de Leonardo di Caprio's, Scarlett Johansson's en Bratt Pitt's van deze wereld in hun ogen te weinig dollars krijgen van de streamingsdiensten. En AI... Het zou volgens de acteurs fijn zijn als daar 'garanties' en 'afspraken' voor het gebruik ervan in films worden gemaakt. Wie weet wat er anders straks allemaal op het witte doek verschijnt.

Volgens SAG-AFTRA was staken echt de laatste optie en was er geen alternatief, maar "verdienen acteurs contracten die meegaan met hun tijd". Of zoals actrice en voorzitter Fran Drescher het verwoordt: "Ze moeten zich schamen (...) Ze verdienen zoveel geld aan ons. Maar de rek is eruit. Dit is een keerpunt in de geschiedenis. Als we nu niet de gelederen sluiten, dan worden we in de toekomst misschien allemaal vervangen door machines."

Dat willen we ook niet natuurlijk. Het is de tweede grote staking die Hollywood treft; de scenaristen legden begin mei al het werk neer. In de praktijk betekent de staking dat vrijwel alle Amerikaanse film- en televisieproducties stil komen te liggen. En dat is mooi kut. Spider-Man 4, Mission: Impossible 8, het nieuwe seizoen van Stranger Things of van The Last of Us, we kunnen er voorlopig naar fluiten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml