Homohaters baksteen-slaan jongen ziekenhuis in 

08 januari 2018 - 15:05

Amsterdam. Ooit gay-capital, nu hoofdstad homo-mishandelingen. Afgelopen zaterdagavond was het weer raak. De 25-jarige Amsterdammer Xeverio wordt op weg naar een feestje uitgescholden, geslagen, getrapt, met een baksteen bewerkt en tot slot beroofd.

Het begon volgens Xeverio al in de metro, waar hij "homo" en "boeler (Surinaams voor homo) naar zijn hoofd geslingerd kreeg door drie personen rond de 25 jaar oud. Eenmaal uitgestapt bij halte Wibautstraat, merkt hij dat hij gevolgd wordt.

Wat er dan gebeurt gaat alle perken te buiten. Op gegeven moment wordt hij hardhandig neergetrapt en wordt er op hem ingeslagen. Hij wordt gesommeerd zijn horloge, tas, armband en pinpas af te staan.

Slachtoffer is te traag, krijgt baksteen cadeau

Omdat het gechoqueerde slachtoffer niet snel genoeg luistert, wordt hij met een baksteen op zijn hoofd geslagen. Nadat de daders de spullen hebben bemachtigd, laten ze de hevig bloedende jongen voor dood achter.

Bewonderenswaardig genoeg lukt het Xeverio 112 te bellen. Een ambulance vervoert hem naar het ziekenhuis, waar zijn vader hem badend in het bloed aantreft. Onderzoek wijst uit dat hij 'slechts' een gat in zijn hoofd heeft en een hersenschudding.

Later op de avond wordt er met de pinpas van het slachtoffer contactloos gepind bij een snackbar. De politie heeft de camerabeelden inmiddels in bezit, maar ontkent een homo-gerelateerd incident. De term 'beroving' past meer bij de situatie, zo is de politie van mening.

Het aantal homo-gerelateerde geweldsdelicten is een groot probleem in Amsterdam, dat er maar niet in slaagt kordaat in te grijpen. Hieronder een klein, maar gedetailleerd overzicht. Uiteraard hebben wij niet ALLE incidenten erbij genomen. Toch kunt u aan onderstaande berichten de omvang van het probleem afleiden.

01-01-2018: De 22-jarige Victor wordt bij een club in Amsterdam-West mishandeld door vier mannen die vinden dat hij maar een "kankerhomo" is. Naast de scheldpartij worden ook zijn twee voortanden eruit geslagen.

20-11-2017: Twee kussen vrouwen worden in Amsterdam door een groepje jongeren geschopt en geslagen. De daders rennen lachend weg.

07-09-2017: In een Zara-filiaal in Amsterdam wordt een man gearresteerd op verdenking van geweld tegen LHBT-vluchtelingen uit Syriƫ. De slachtoffers zouden zijn bespuugd en geslagen. Beveiligers zouden er schaapachtig hebben bij staan lachen en zouden niet hebben ingegrepen.

02-04-2017: Een homokoppel krijgt klappen in de Kerkstraat in het centrum van Amsterdam. De twee worden uitgescholden en in elkaar geslagen.

23-01-2017: Een man uit Amsterdam-West roept uit het niets twee fietsers na. Daarbij zouden opmerkingen over hun mogelijke geaardheid zijn gemaakt. Wanneer het tweetal hun fiets wil stallen ontstaat er een handgemeen. Een slachtoffer krijgt een knietje in zijn buik. De dader bedreigt de twee vervolgens met de dood en steekt hun fietsbanden lek.

03-12-2016: Een homopaar wordt uitgescholden en geslagen aan de Spiegelgracht. Een van de slachtoffers loopt hierbij een jukbeenfractuur op.

16-10-2016: Een homokoppel van respectievelijk 51 en 55 jaar oud wordt op de pont naar Amsterdam Centraal in elkaar geslagen vanwege hun geaardheid. Een van de slachtoffers loopt een schedelbreuk op. Omstanders die het duo proberen te helpen, worden ook uitgescholden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.