Hondeneigenaar spuit vloeistof op mountainbiker
Binnenland

Hondeneigenaar spuit vloeistof op mountainbiker.

Nee, lieve mensen. Het gaat hier om heel iets anders als de kop doet suggereren. Afgelopen zondag is een mountainbike-jongen namelijk met een brandende vloeistof pepperspray? in zijn gelaat gespoten door een man die zijn hond aan het uitlaten was.

Plaats des onheils: Het Zuid-Limburgse Kirchroa. Volgens de politie waren de fietser en de hondenvriend met elkaar in gesprek toen die tweede ineens in zijn jaszak viste en met een voorwerp op de jongen inspoot.

Dat leidde tot niet zulke leuke taferelen. Het slachtoffer raakte de weg kwijt, toch best kudt als je fietser bent. Ook ontstond bij hem pijn aan zijn ogen en gezicht en moest hij kokhalzen.

Ondanks zijn toestand kon hij nog wel een foto maken van zijn aanvaller. Omdat privacy-voorschriften verhinderen dat die beelden zomaar online gezet worden wacht de politie nog even af of de man uit zichzelf op het politiebureau verschijnt. "Misschien is het een optie dat de man zijn kant van het verhaal komt vertellen", schrijft de politie op Facebook.

Alle artikelen geladen. Overzicht →